Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові мову захищає тисяча осіб, а в Харкові - 100

Вівторок, 5 червня 2012, 12:19

Більш тисячі осіб зібралися біля будинку Львівської обласної держадміністрації й облради на мітинг проти прийняття законопроекту про засади державної політики.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", люди тримають у руках прапори політичних партій, ікони і плакати, зокрема "Змоскаленню України – ні", "Любіть Україну, або забирайтеся геть", "Щоб не втратити "мову", деяким потрібно вкоротити язика".

Заяву про те, що парламент прийняв у першому читанні законопроект присутні зустріли вигуками "Ганьба" і "Банду - геть".

Виступаючий із трибуни профспілковий лідер Андрій Соколов заявив, що у відповідь на ухвалення цього законопроекту, потрібно починати більш рішучі дії і закликав до створення страйкових комітетів на підприємствах і вузах.

Раніше повідомлялося, що Івано-Франківська міська рада вирішила провести 5 червня о 10:00 позачергову 26-у сесію міськради в Києві біля будинку Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5).

Близько 9:00 у Маріїнському парку пройшла виїзна сесія Івано-Франківської облради, на якій було прийнята заява "про недопущення ухвалення другої державної мови в Україні".

Харківські "свободівці" під стінами облдержадміністрації провели акцію проти прийняття законопроекту про засади державної мовної політики.

Як розповів "Головному" глава Харківської облорганізації ВО "Свобода" Ігор Швайка, в акції брали участь близько 100 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування