Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко "гарантує": закон "валуєвих" із Межигір’я скасують

Вівторок, 5 червня 2012, 15:24

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко гарантує, що закон про засади мовної політики буде скасовано.

"Цей "закон" невдовзі буде НЕОДМІННО СКАСОВАНО. І це не моє своєрідне побажання з-за грат, це – ГАРАНТІЯ!!!", - написала вона з лікарні "Укрзалізниці" у Харкові.

"Сьогоднішній, так би мовити, "закон" абсолютно протирічить Конституції України, вже не кажучи про здоровий глузд та елементарний людський розум", - цитує екс-прем’єра її сайт.

Тимошенко порівняла даний закон із Валуєвським циркуляром царських часів.

"В 1863 або в 1864 році (за дату перепрошую, бо можливо помиляюсь на пару років, в мене, як ви знаєте, в останні десять місяців є певні проблеми з інтернетом) було ухвалено сумновідомий Валуєвський циркуляр – таємне розпорядження міністра внутрішніх справ про заборону та витіснення української мови з літературного вжитку", - написала вона.

"Сьогодні, майже 150 років по тому, новоявлені "валуєви" Міжигір’я зробили ще один крок до знищення української мови", - додала Тимошенко.

На її думку, "вони, про всяк випадок, нищать все українське, як чуже, невідоме їм та небезпечне", – і "на черзі Гімн України, Прапор, вишиванки..."

"Сьогоднішнє голосування стало останнім цвяхом в домовину нинішньої влади. З сьогоднішнього дня вони просто "зомбі", які вештають Україною через недогляд історії. Але недовго залишилось", - вважає Тимошенко.

"Ще хочу нагадати Януковичу, що те слово, яке дуже часто останнім часом вживають в його оточенні і яке є у відомій фразі ("Видимо, скоро надо будет тикать"), походить від українського слова "втікати". А втікати буде треба... Якщо вдасться... В чому я щиро сумніваюсь… Я за цим обов’язково прослідкую...", - обіцяє вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...