У Росії вже побачили імпульс від російської мови

Вівторок, 5 червня 2012, 22:01

У Держдумі вітають ухвалення Верховною Радою України в першому читанні законопроекту про надання російській мові статусу регіональної.

Про це заявив журналістам глава думського комітету у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Росія зацікавлена ​​в максимально високому статусі для російської мови, якою розмовляють і думають в Україні мільйони людей", - зазначив він.

При цьому депутат підкреслив, що "мовне питання" є суто суверенною справою України і має вирішуватися з урахуванням громадської думки цієї країни.

У той же час Слуцький вважає, що цей закон, в разі вступу в силу, "стане додатковим імпульсом для розвитку російсько-українських відносин та інтеграційних процесів на пострадянському просторі".

"Дозвіл мовного питання чекають мільйони російськомовних громадян як мінімум у половині регіонів України, де необхідні реальні зрушення у ставленні нинішнього абсолютно нетерпимого дискримінаційного положення російської мови", - підкреслив він.

Як відомо, Верховна Рада у вівторок 234 голосами прийняла законопроект про засади державної мовної політики в першому читанні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News