Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європарламенті відкладають санкції для України до виборів

Середа, 6 червня 2012, 10:28

Депутат Європарламенту Павло Коваль припускає, що Європейський Союз визначиться зі санкціями щодо України залежно від того, як пройдуть вибори Верховної Ради.

Про це він заявив у інтерв'ю виданню "День", повідомляють "Українські новини".

"Сьогодні всі будуть чекати виборів як лакмусового папірця – у якому стані перебуває українська демократія. Думаю, що серйозні політичні рішення, якщо не станеться нічого серйозного, будуть уже після виборів", - сказав він, відповідаючи на запитання про санкції.

Коваль наголосив, що багато країн ЄС розглядають можливість застосування санкцій.

На його думку, до таких санкцій належать заборона на в'їзд у ЄС і блокування банківських рахунків окремих осіб, а також припинення зустрічей на найвищому рівні.

Депутат наголосив, що українська влада перебуває перед вибором.

"Перед нею існує можливість підписання угоди про асоціацію й продовження європейського шляху України або ж навпаки - ізоляція й білоруський сценарій", - сказав він.

При цьому Коваль висловив думку, що застосування санкцій матиме для України важчі наслідки, ніж для Білорусі.

Як повідомлялося, раніше низка європейських політиків, дипломатів та експертів допускали застосування санкцій щодо України або окремих українських чиновників у зв'язку з неналежним станом демократії в країні, зокрема – зі справою екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Однак у травні голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що ЄС вважає несвоєчасним можливе застосування санкцій щодо України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування