Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров пояснив, чому гроші на центр "Охматдиту" передали агентству з "Євро"

Середа, 6 червня 2012, 12:01

Прем’єр-міністр Микола Азаров особисто контролює будівництво лікувально-діагностичного центру "ОХМАТДИТУ".

Про це він заявив, відкриваючи засідання Кабінету міністрів 6 червня.

За словами прем’єра, на медицину йде все, що можна "викроїти", й "уряду довелось передати близько 400 мільйонів гривень видатків на будівництво лікувально-діагностичного центру "ОХМАТДИТУ" в розпорядження Агентства з підготовки Євро-2012" заради ефективності.

"Цей розпорядник, як показала практика, зможе збудувати сучасний лікувально-діагностичний комплекс вчасно і з високою якістю. Сьогодні роботи на об’єкті здійснюються строго за графіком", - сказав Азаров.

"На цьому об’єкті жодних компромісів щодо термінів, якості, цільового використання коштів не буде. Спорудження цього комплексу я контролюю особисто", - запевнив він.

Азаров додав, що "в той же час 200 мільйонів гривень, які виділені на розширення та реконструкцію Національного інституту раку, досі не використовуються за призначенням – півроку вже втрачено!".

"Якщо Міністерство охорони здоров’я не може визначити замовника, це зробить за нього уряд. Чому не надаються повноваження організовувати ці роботи безпосередньо Національному інституту раку? Даю вам тиждень на вирішення цього питання", - заявив він.

Прем’єр також зазначив, що 5 червня уряд подав до Верховної Ради 5 законопроектів щодо поліпшення якості та ефективності лікарських засобів та посилення відповідальності за обіг фальсифікованих лікувальних препаратів.

"Необхідно організувати ефективне проходження цих законопроектів в парламенті. За це особисто відповідає міністр охорони здоров’я. Треба роз’яснити мету цієї нової соціальної ініціативи і переконати народних депутатів, що вона життєво необхідна країні", - сказав він.

На думку Азарова, ухвалення цих законопроектів посилить відповідальність виробників, оптових та роздрібних продавців лікарських засобів за фальсифікацію або введення в обіг фальсифікованих препаратів.

"Найсучасніші лабораторії для виявлення фальсифікату, як ви знаєте, у нас є. Нам вдалося їх створити в кожному регіоні. Потрібна ще сила закону, щоб раз і назавжди припинити обман людей, фактично обкрадання споживачів, щоб заборонити несумлінну рекламу і, власне, захистити громадян від підробок", - сказав прем’єр.

"Сьогодні ж уряд підпише меморандум з учасниками фармацевтичного ринку про взаємні зобов’язання щодо прозорого розвитку цього ринку. Це передбачає виробництво і обіг безумовно якісних лікарських засобів за обґрунтованими цінами", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування