У Януковича знову десь знизився рівень корупції

Четвер, 7 червня 2012, 12:26

Президент Віктор Янукович вважає, що рівень корупції в дозвільній системі знижується.

Про це він сказав на засіданні Ради інвесторів, повідомляють Українські новини.

"Корупційна складова, котра була величезна за рахунок того, що чиновники робили на цьому бізнес, вона багато в чому вже зникла", - заявив Янукович.

На його думку, цього удалося досягти за рахунок скорочення кількості різних дозволів, що повинні одержати представники бізнесу для ведення своєї діяльності.

Він відзначив, що кількість різних дозволів скорочена на 85%.

"Хоча був і поки що залишається величезний опір бюрократії, яка сиділа на цих питаннях роками і вважала це своїм бізнесом", - продовжив Янукович.

За словами президента, наразі багато проблем уже вирішено, але робота в цьому напрямку буде продовжуватися.

Він нагадав, що були ухвалені різні антикорупційні закони, однак поскаржився на те, що корупціонери дуже часто намагаються використовувати політичні інструменти для свого виправдання.

"Дуже багато корупціонерів мають бажання прикриватися політичними гаслами і політичними прапорами. Там, де є звичайна корупція, вони говорять, що тут політика", - сказав Янукович.

Разом з тим він підкреслив, що незважаючи на виникаючі проблеми, у тому числі і політичні, боротьба з корупцією буде продовжуватися.

Як повідомлялося, у травні Янукович заявив, що за час, поки він є главою держави, кількість дозвільних актів скоротилася на 90%.

У березні Янукович відзначив, що ефективність боротьби з корупцією з боку правоохоронних органів є низкою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News