"Газпром" дасть "Нафтогазу" 2 мільярди доларів авансу

Четвер, 7 червня 2012, 15:18

"Газпром" надасть "Нафтогазу України" аванс у розмірі 2 мільярдів доларів за транзит газу.

Про підписання відповідної угоди сказав журналістам голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє УНІАН.

"Підписано угоду про надання "Газпромом" авансу в розмірі 2 мільярдів доларів НАК "Нафтогаз України" за транзит газу", - сказав він.

Міллер підкреслив, що ця угода є принципово важливою для забезпечення закачування газу в підземні сховища України в необхідному обсязі для проходження осінньо-зимового періоду 2012-2013 рр.

"Це дуже хороша новина для наших європейських партнерів, для наших споживачів, оскільки повні українські підземні сховища – це надійна гарантія транзиту російського газу майбутньої зими. Україна отримала всі необхідні фінансові, обігові кошти для успішного закачування", - повідомив голова "Газпрому".

Як повідомлялося, 4 червня Міллер заявив, що  ВАТ "Газпром" найближчими днями може оформити аванс за транзит газу через Україну в розмірі 2 млрд дол., щоб на ці гроші НАК "Нафтогаз України" закачав у свої підземні сховища газ і зміг забезпечити його безперебійні поставки до Європи.

Наприкінці травня "Нафтогаз" запропонував "Газпрому" укласти додаткову угоду про використання українських ПСГ для забезпечення поставок російського газу до Європи.

Також він повідомив, що в 2012 році закачування газу в ПСГ відбуватиметься виключно в обсягах, необхідних для забезпечення власних потреб України, про що "Газпром" був повідомлений офіційним листом від 18 травня 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування