ВВС звинуватили в маніпуляціях на темі расизму

П'ятниця, 8 червня 2012, 09:14

BBC звинувачують у спробі роздути сенсацію через випуск програми Panorama, у якій стверджувалося, що в Україні й у Польщі лютують расизм і антисемітизм.

Про це пише британська The Guardian, переклад якої наводить Иносми.

Передача "Євро-2012: Стадіони ненависті" вийшла в ефір минулого тижня. Вона містила в собі кадри з польськими фанатами, що викрикують антисемітські гасла й віддають нацистський салют, а також фрагмент про побиття групи азіатських уболівальників на матчі ліги наприкінці сезону в Україні.

Ці картини змусили колишнього захисника британській збірні Сола Кемпбелла закликати вболівальників не відвідувати "Євро-2012" і "дивитися матчі по телевізору".

У відповідь у середу виконавчий директор єврейського общинного центра в Кракові Джонатан Орнстейн звинуватив BBC у вибірковому підході до матеріалів. Він заявив, що те, як Panorama використовувала його як джерело, викликало у нього "лють".

"Вони скористалися мною й іншими людьми, щоб маніпулювати серйозною темою антисемітизму заради сенсації", - сказав він.

У своїй сердитій заяві журналу Economist Орнстейн зазначив, що кореспондент Panorama Кріс Роджерс інтерв'ював його більше години.

За словами Орнстейна, він сказав Роджерсу, що нечисленні расисти й антисеміти серед польських фанатів "не представляють польське суспільство в цілому", і порадив йому поспілкуватися з двома ізраїльськими футболістами, що грають за краківську "Віслу".

"Журналісти відповіли мені, що це "не вписувалося б у сюжет". Така відповідь мене здивувала", - підкреслив глава общинного центра.

Орнстейн також поскаржився на "тенденційність" програми. Вона "абсолютно не взяла до уваги те позитивне, що я розповів, і врахувала тільки критичні стосовно Польщі висловлення".

BBC категорично відкинула заперечення Орнстейна. За словами корпорації, вона ясно дала йому зрозуміти, що інтерв'ю береться в контексті пов'язаного з футболом расизму й антисемітизму в Польщі.

Вона також заявила, що не відмовлялася брати інтерв'ю в ізраїльських футболістів і не посилалася на невідповідність сюжету.

Однак англійські вболівальники також назвали програму шкідливою і такою, що створює помилкове враження про поширеність расизму в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування