Азаров: "Аномальна ціна на російський газ буде знижена"

П'ятниця, 8 червня 2012, 14:05

Ціна на російський газ для України рано чи пізно буде знижена.

"Аномальна ціна на російський газ рано чи пізно буде знижена. Це все прекрасно розуміють", - сказав він в ході зустрічі з експертами з обговорення програми імпортозаміщення в п'ятницю в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Прем'єр вважає, що у зв'язку із завищеною ціною на імпортний газ і надзвичайно високими втратами ресурсів у вітчизняному ЖКГ поки рано говорити про підняття цін на газ для населення.

Крім того, Азаров заявив, що розраховує на якнайшвидше підписання Shell угоди про розподіл продукції на видобуток вуглеводнів, які видобуватимуться в рамках розробки Юзівської площі.

"Компанія Shell є світовим лідером у видобутку вуглеводнів, і ми сподіваємося, що перемога в конкурсі дозволить вам активно працювати в розробці Юзівського родовища", - заявив він в ході зустрічі з керівником українського представництва Shell Грехемом Тайлі в п'ятницю.

"Зараз ми очікуємо від вас необхідних кроків для підписання угоди, і сподіваємося, що найближчим часом ваша компанія представить на розгляд уряду проект угоди про розподіл продукції", - сказав прем'єр.

У свою чергу, представник Shell зазначив, що успішна розробка родовища дозволить подвоїти сукупний видобуток газу в Україні.

Також Азаров заявив, що Україна завжди мала хороші перспективи розвитку власного видобутку газу та нафти.

"В Україні завжди були хороші перспективи розвитку власного видобутку газу та нафти. У радянські часи, виходячи з політичних міркувань, освоювалася Сибір, а там, де трохи важче освоювати, - залишали на потім. Ось це "потім" і настав", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування