Азаров не вірить, що в Україні погані труби

П'ятниця, 8 червня 2012, 15:23

Прем'єр Микола Азаров запропонував керівництву компанії Shell створити спільну комісію для аналізу якості вітчизняних труб.

Про це він повідомив в ході зустрічі з ученими-економістами.

Він зазначив, що таку пропозицію зробив в ході зустрічі з керівництвом компанії у відповідь на заяву про те, що українські труби не підходять компанії Shell за якістю.

"Ваші труби нам не підходять за якістю", - процитував Азаров керівництво компанії Shell, повідомляє УНІАН.

"Я кажу, даруйте, багатьом підходять, ми поставляємо наші труби в 40 країн, а вам не підходять. Давайте створимо спільну комісію, проведемо випробування", - зазначив він.

"І якщо ми в результаті спільних випробувань переконаємося, що ми не можемо давати таку якість, яка потрібна, тоді будемо завозити (імпортні), куди діватися. Нам треба ці проекти реалізовувати", - наголосив прем’єр.

У той же час, прес-служба "Shell" повідомила, що "в рамках спільної діяльності компанії з ДК "Укргазвидобування" планується буріння глибокої свердловини (проектна глибина - понад 5 км)".

"Оскільки газ залягає глибоко та в умовах високого пластового тиску, стандарти компанії  до якості труб для такого буріння є дуже жорсткими, адже це є критично важливим для безпечного проведення бурових робіт без заподіяння шкоди населенню, існуючій інфраструктурі і навколишньому середовищу", - йдеться у повідомленні.

"Ці стандарти вимагають від нас здійснювати закупівлю труб виключно у виробників, які можуть підтвердити свої можливості з виробництва такої продукції сертифікатами міжнародного зразку. Наразі серед українських виробників трубних товарів немає підприємств, що повністю відповідають цим вимогам", - наголосили у "Shell".

Водночас, у компанії наголосили, що тісно співпрацюють з українськими виробниками труб "з метою приведення стандартів якості їх продукції до необхідного рівня".

"Щойно цього буде досягнуто, компанія "Shell" перейде на використання труб українського виробництва, адже це відповідає стратегії "Shell" щодо максимального залучення товарів, робіт та послуг вітчизняних компаній в процесі реалізації наших проектів", - зазначається у повідомленні.

В то же время, пресс-служба "Shell" сообщила, что "в рамках совместной деятельности компании с ДК "Укргаздобыча" планируется бурение глубокой скважины (проектная глубина - более 5 км)".

"Поскольку газ залегает глубоко и в условиях высокого пластового давления, стандарты компании к качеству труб для такого бурения являются очень жесткими, ведь это критически важно для безопасного проведения буровых работ без ущерба населению, существующей инфраструктуре и окружающей среде", - говорится в сообщении.

"Эти стандарты требуют от нас осуществлять закупку труб исключительно у производителей, которые могут подтвердить свои возможности по производству такой продукции сертификатами международного образца. Сейчас среди украинских производителей трубных товаров нет предприятий, полностью отвечающих этим требованиям", - отметили в "Shell".

В то же время, в компании отметили, что тесно сотрудничают с украинскими производителями труб "с целью приведения стандартов качества их продукции до необходимого уровня".

"Только это будет достигнуто, компания
"Shell" перейдет на использование труб украинского производства, ведь это соответствует стратегии "Shell" по максимальному привлечению товаров, работ и услуг отечественных компаний в процессе реализации наших проектов", - отмечается в сообщении.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...