Агентство з підготовки Євро перевело стрілки на Тимошенко

Субота, 9 червня 2012, 14:55

Якщо опозиція хоче серйозно розслідувати справу розкраданні коштів на підготовку до Євро-2012, їй необхідно звернутися до уряду Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в заяві Національного агентства з питань підготовки до Євро-2012, переданому Інформаційному центру "Україна-2012", повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Уряд Тимошенко, йдеться в заяві, маючи близько 5 років на підготовку, був зобов'язаний визначити перелік об'єктів, провести тендери за показниками: терміни, ціна, якість і визначити переможця.

Зазначається, що, якби робота попереднього Кабміну була успішною, Національне агентство з питань підготовки до Євро мало отримати від попереднього уряду тільки графік платежів і стежити за якістю виконання робіт.

Замість цього уряд Тимошенко оплатив замовлення на суму в майже 4 млрд. гривень фінансовим спонсорам її виборчої кампанії, які повністю провалили підготовку України до Євро-2012.

"Команда Нацагентства натомість діяла виключно в правовому полі і з високою фінансовою дисципліною", - йдеться в заяві.

В ній зазначається, що вся сума, витрачена на підготовку до Євро-2012, склала не більше, ніж піврічна переплата за газ за контрактом, підписаним Тимошенко на 10 років вперед.

Команда Євро-2012 вимагає від віце-спікера Верховної Ради Миколи Томенка підтвердити факти зловживань або спростувати свої заяви, щоб уникнути судових розглядів.

"Дуже дивно чути ці звинувачення від людини, чиїм єдиним досягненням в новітній історії України є продюсування "легендарної" групи "Гринджоли". Команда Євро-2012 готова до будь-яких розслідувань за участю професійних і компетентних фахівців, а не політичних блазнів", - наголошується у заяві.

Як повідомлялося, Томенко заявив, що опозиція на наступний день після завершення Євро-2012 ініціюватиме розслідування зловживань влади під час підготовки до чемпіонату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...