Схожу на гімн пісню чули всі президенти України - посольство РФ

Субота, 9 червня 2012, 16:44

Пісня "Ще не вмерла Україна" присутня в репертуарі Кубанського козачого хору з кінця 70-х років.

Про це йдеться в повідомленні для ЗМІ посольства РФ в Україні у відповідь на звинувачення низки політиків у нарузі над гімном України під час святкування Дня Росії 7 червня.

"Пісня потрапила на Кубань в кінці 19 століття і нерідко виконувалася в козацькому середовищі. З 1980-х років ця пісня увійшла в репертуар Кубанського козачого хору як народна пісня, про що завжди принципово вказується в концертах колективу", - повідомляє посольство.

Там наголошують, що слова пісні і слова державного гімну України не є ідентичними.

Ця пісня виконувалася під час гастролей хору в усіх містах СРСР, в тому числі, і в Українській РСР. Безліч разів Кубанський козачий хор виконував її в Києві, у Палаці "Україна".

Як заявили в посольстві, цю пісню чули всі президенти України (Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Віктор Янукович), депутати Верховної Ради різних скликань, міністри культури України, відомі діячі культури та мистецтв, поети та композитори, сотні тисяч глядачів.

Відзначається також, що під час урочистого прийому оркестром Збройних Сил України були виконані гімн Росії і гімн України в канонічному варіанті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News