У Раді визнали, що до виборів недоторканність із депутатів не знімуть

Понеділок, 2 липня 2012, 13:23

Верховна Рада не зможе ухвалити до виборів скасування депутатської недоторканності.

Таку думку висловили журналістам спікер Володимир Литвин, віце-спікер Микола Томенко та лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Зокрема, голова Верховної Ради нагадав норму, що після звернення до Конституційного Суду депутати не зможуть двічі голосувати за цей законопроект на одній сесії.

Відтак він закликав колег не робити піару на тому, що вони не зможуть виконати.

Натомість, віце-спікер і представник "БЮТ-Батьківщини" Томенко запевнив, що його фракція підтримає у четвер законопроект Партії регіонів про звернення до Конституційного Суду щодо зняття недоторканності депутатів.

"Ми підтримуємо і проект "регіоналів" про зняття депутатської недоторканості, і будемо переконувати підтримати наші законопроекти щодо зняття недоторканності з президента та суддів", - сказав він.

Єфремов теж висловив сумнів, що зняття недоторканності відбудеться до виборів народних депутатів.

"Я сподівався, що ми проголосуємо до виборів. Але якщо ми знову звертаємося до Конституційного Суду, то ми не зможемо ухвалити цей законопроект і наступної сесії", - сказав він.

"Але наша партія послідовно доводитиме проект до ухвалення", - запевнив Єфремов.

На четвер у порядку денному парламенту стоїть проект закону Олександра Лавриновича про внесення змін до Конституції щодо гарантій недоторканності окремих посадових осіб з урахуванням висновку Конституційного Суду від квітня 2010 року та додатковими пропозиціями від 24 травня 2012 року.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування