Міжнародна спільнота заявляє про зменшення незалежності ЗМІ в Україні

Понеділок, 2 липня 2012, 14:39

Всесвітня асоціація видавців газет та новин заявляє про тенденцію погіршення ситуації з корупцією та зниження рівня незалежності ЗМІ від політичних та  бізнес-впливів в Україні.

Про це йдеться у звіті про стан свободи преси в Україні.

"Викликає стурбованість те, що відбувається зростання рівня занепокоєності з приводу подій в медіа-середовищі України за минулий рік, які підсилюють негативні тенденції для свободи преси", - йдеться в звіті.

За словами експертів, політичний вплив та контроль з боку бізнесменів являються двома тісно пов’язаними між собою складовими.

"Існує нестача плюралізму та представлення декількох об’єктивних думок у світі друку та трансляцій. Декілька індивідуумів та компаній монополізували медіа-індустрію", - сказано в звіті.

У висновку експертів йдеться про те, що багато ЗМІ є упередженими і під час дослідження рівня якості інформації було виявлено, що лише крапля є якісною серед тієї, що розповсюджується.

Також, міжнародна спільнота занепокоєна частими випадками безкарності та  відсутності судового переслідування для тих, хто коїть напади на представників засобів масової інформації.

Тож міжнародна місія закликає українську владу дозволити працівникам засобів масової інформації виконувати їх основні права - повідомляти відкрито з питань, пов'язаних з корупцією на всіх рівнях.

Як відомо, у вересні 2012 року в Києві буде проведений 64-тий Всесвітній Газетний Конгрес та 19-тий Форум Редакторів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування