Друг "регіоналів" заявляє, що для ЄС справа Тимошенко – тільки "інструмент"

Понеділок, 2 липня 2012, 14:55

У вступі України в Європейський Союз не зацікавлені країни - старі члени ЄС, упевнений депутат Європейського парламенту Богуслав Ліберадскі.

Про це він заявив журналістам у понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Подивитеся, де центр рішень (у ЄС)? Берлін, Париж. Хто сказав, що неможливий договір між Києвом і Варшавою (у випадку вступу України в ЄС)?", - заявив член групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів у Європарламенті.

За словами Ліберадскі, зараз ЄС перебуває в кризі, але "проблема не в нових, а в старих країнах".

Водночас, від приєднання нових членів ЄС може знайти нові можливості, упевнений депутат Європарламенту.

Так, в Україні, на його думку, украй неефективно використовуються сільськогосподарські землі. Крім того, вона має вихід до Чорного моря.

Але проблема в тому, що Україна – велика країна, і у випадку вступу до ЄС у Європарламенті може з’явитися близько 50 українських депутатів. Польща на даний момент також має близько 50 євродепутатів, і до них можуть приєднатися депутати країн Східної Європи.

Таким чином, у сумі ці країни будуть мати дещо більше голосів у Європарламенті, ніж Німеччина чи Франція, відзначив європарламентар.

"Це вже не буде французько-німецький Євросоюз", - підкреслив Ліберадскі.

При цьому він вважає, що критична позиція ЄС у відношенні судової справи екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко є "тільки інструментом" для того, щоб не допустити вступу України до ЄС.

За його словами, ця справа "не політична". "Це нормальна корупційна відповідальність колишнього прем’єр-міністра", - вважає євродепутат.

Ліберадскі перебуває в Україні з метою вивчення можливості продовження договору про співпрацю між Партією регіонів і Прогресивним альянсом соціалістів і демократів у Європарламенті. Очікується, що договір може бути продовжений у листопаді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...