Кіпр попередив гостей, через які ворота в нього можна в'їжджати

Вівторок, 3 липня 2012, 08:24

Кіпр попереджає іноземних громадян, у тому числі громадян України, про санкції у випадку в'їзду в країну через незатверджені пункти.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

"Щодо осіб, що в'їжджають або виїжджають через пункти, які не були затверджені кіпрським урядом, можуть бути застосовані відповідні санкції", - відзначається в повідомленні.

За інформацією Міністерства закордонних справ Кіпру, в'їзд/виїзд на територію Кіпру може здійснюватися тільки через: міжнародні аеропорти Ларнака й Пафос, а також порти Ларнака, Лемесос, Пафос і Латши.

"Використання інших пунктів для в'їзду/виїзду на територію Республіки Кіпр, які функціонують без дозволу кіпрського уряду, вважається незаконним", - підкреслюється в повідомленні.

При цьому переміщення осіб також дозволяється через затверджені пункти пропуску, розташовані уздовж так званої "Зеленої лінії" (демаркаційна лінія, що де-факто розділяє острів Кіпр на дві частини - грецьку (південну) і турецьку (північну)), але тільки для тих іноземців, які в'їхали на територію Кіпру через зони, що контролюються кіпрським урячдом.

Як повідомлялося, в 2011 році, по даним Державної служби статистики, Кіпр відвідали 20,6 тис. українців, у тому числі 7,8 тис. з туристичною метою, в 2010 році - 12,6 тис. українців, у тому числі 6,2 тис. з туристичною метою.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування