Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС продовжує вимагати від ВВС вибачення за расизм

Вівторок, 3 липня 2012, 12:51

Міністерство закордонних справ має намір домагатися вибачень від медіа-компанії ВВС (Велика Британія) за сюжет про расизм в Україні.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, передають Українські новини.

"Я не знаю, коли ми дочекаємося вибачень від журналістів ВВС, але ми будемо домагатися цього", - наголосив він.

"Ми організовуємо разом із громадськими об'єднаннями круглий стіл на тему Євро-2012 у Брюсселі й саме туди хочемо запросити представників програми "Панорама" з каналу ВВС і ще раз вислухати їхню позицію; нам дуже дивно, що навіть думки тисяч англійських уболівальників виявилося недостатньо для того, щоб зрозуміти, що вони, м'яко кажучи, перебільшили проблему расизму в нашій державі", - сказав він.

Волошин зазначив, що іноземні вболівальники під час чемпіонату Європи з футболу 2012 переконалися, що расизму в Україні немає.

Як відомо, напередодні Євро-2012 на ВВС вийшов документальний фільм, в якому зазначалося, що в Польщі та Україна багато проявів расизму.

У фільмі також були наведені слова колишнього захисника британської збірної Сола Кемпбелла, який закликав уболівальнихків не їхати в Україну, бо назад "вони можуть повернутися у труні".

Англійські уболівальники були обурені цим фільмом і на знак протесту під час Євро провели у Донецьку акцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...