Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко вимагає кримінал для Кузьміна і суддів

Вівторок, 3 липня 2012, 14:59

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вимагає від президента Віктора Януковича та Генпрокурора Віктора Пшонки виконання рішення Європейського суду з прав людини.

Про це йдеться у його заяві на адресу президента та Генпрокурора, текст якої наводить прес-служба Народної самооборони.

"Вимагаю виконання рішення Європейського суду з прав людини", - написав він.

Також Луценко вимагає притягнення до кримінальної відповідальності Першого заступника ГПУ Рената Кузьміна, заступника прокурора міста Івано-Франківська Сергія Войченка, суддів Печерського районного суду міста Києва Сергія Вовка, Анну Медушевську, Оксану Царевич, Марію-Маргариту Пилаєву, Вікторію Гаркаву, суддів Апеляційного суду міста Києва Івана Рибака, Валерія Одинця, Олега Присяжнюка Олександра Беця, Анатолія Кузьміна, Валерія Лашевича, Ольгу Єфімову.

Причиною притягнення їх до відповідальності Луценко називає порушення його конституційних прав, "що виявилося у безпідставному арешті понад 18 місяців".

"Нереагування на цю заяву буде підтвердженням відсутності верховенства права в Україні та продовженням курсу політичних репресій, що відбуваються в нашій державі", - наголосив Луценко.

Він також нагадав, що згідно закону України "про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" у разі невиконання або неналежного виконання Рішення винні службові особи, до повноважень яких належить це виконання, несуть адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...