Суддя Вовк одноосібно обмежив Іващенку час на подачу апеляції

Середа, 4 липня 2012, 14:36

Суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк одноосібно обмежив Валерію Іващенку термін підготовки апеляції на вирок, встановивши кінцеву дату – 5 липня.

Про це повідомив адвокат Іващенка Борис Нечипоренко, пише УНІАН.

"Суддя Вовк виніс вказану вище ухвалу одноосібно, навіть не поінформувавши своїх колег. Хоча, згідно з процесуальним законом, усі судові рішення у справі, що розглядається колегією суддів, приймаються виключно колегіально", - сказав адвокат.

За його словами, один із суддів одноосібно приймати судові рішення у справі не має права, не поінформувавши своїх колег.

"Бо вони, не виключено, могли й не погодитися з незаконною пропозицією судді Вовка обмежити Іващенка в термінах для ознайомлення зі справою", - сказав Нечипоренко.

За його словами, після виголошення вироку Іващенко звернувся до суду з клопотанням про ознайомлення з протоколами судових засідань і з окремими томами справи.

Як пояснив Нечипоренко, це було зумовлено тим, що в судовому засіданні було встановлено, що деякі документи, з якими його підзахисний знайомився на слідстві, знаходяться абсолютно в інших томах, а деякі документи взагалі із справи зникли.

"Захистом...виявлені процесуальні документи, датовані слідчим 29 жовтня 2010 року, а додатки до цих документів датовані 1 листопада 2010 року (тобто після оголошення про закінчення слідства)", - повідомив адвокат.

"На жаль, суд, незважаючи на явну фальсифікацію матеріалів справи і відповідні клопотання захисту, ніяк не відреагував на допущене слідством правове беззаконня, у зв'язку з чим Іващенко, готуючись до апеляційного суду, вирішив ще раз перевірити матеріали справи", - сказав Нечипоренко.

Він також повідомив, що його підзахисний подав апеляцію на незаконне рішення судді.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування