Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма каже про "безпідставне переслідування". "Я Гонгадзе не вбивав"

Середа, 4 липня 2012, 16:26

Екс-президент Леонід Кучма знову заявляє про свою непричетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.  

"У засобах масової інформації поширений коментар першого заступника Генерального прокурора України Кузьміна щодо моєї нібито прямої причетності до скоєння вбивств. Я ще раз заявляю народу України, що не маю ніякого відношення до трагедії, яка відбулась з журналістом Георгієм Гонгадзе", цитує Кучму його прес-служба.

За його словами, "безпідставність його переслідування у цій справі ще раз нещодавно підтвердив суд вищої інстанції, який "дав об’єктивну оцінку так званим "свідоцтвам", згаданим у поширеній інформації".

Кучма переконаний, що справу про загибель Гонгадзе необхідно розслідувати, дійсні замовники його вбивства повинні бути встановлені.

"Це є обов’язком Генеральної прокуратури, який вона повинна виконати чесно, справедливо і неупереджено", наголосив Кучма.

Він висловив сподівання, що "органи слідства нарешті розпочнуть об’єктивну перевірку тих реальних версій," які у зв’язку з його "безпідставним переслідуванням" належним чином не відпрацьовувались.

"Лише реальна робота над цією справою, а не спекуляції бездоказовими і давно спростованими вигадками є дійсною запорукою встановлення істини у цій справі", вважає Кучма.

Напередодні перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що екс-прем`єр-міністри Юлія Тимошенко і Павло Лазаренко, а також колишній президент України Леонід Кучма мають пряме відношення до вбивств.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...