Британія і Франція підтвердили свої побоювання справою Луценка

Середа, 4 липня 2012, 18:54

Великобританія і Франція сподіваються на виконання владою України рішення Європейського суду з прав людини про незаконність арешту Юрія Луценка.

Про це йдеться в повідомленнях прес-служб Міністерства закордонних справ обох країн.

"Я сподіваюся, що українська влада використає можливості, що дає це чітке рішення, щоб вжити заходів і продемонструвати свій намір наблизитися до стандартів ЄС в галузі верховенства закону та демократії", - цитується в повідомленні заява міністра у справах Європи МЗС Великобританії Девіда Лідінгтона.

Він привітав дане рішення Європейського суду з прав людини, нагадавши, що Великобританія неодноразово закликала Україну відреагувати на заклопотаність Європейського Союзу з приводу ситуації з українським правосуддям.

За словами Лідінгтона, Великобританія буде і далі закликати владу Україна сприяти тому, щоб опозиція змогла повною мірою взяти участь у вільних і справедливих парламентських виборах в жовтні.

У свою чергу Франція вважає рішення Європейського суду у справі Луценка таким, що підтверджує її побоювання з приводу ситуації в Україні.

"Рішення Європейського суду з прав людини про визнання необґрунтованим затримання та утримання під вартою Луценко, підтвердило стурбованість, яку вже неодноразово висловлювала Франція і її європейські партнери з приводу несправедливих судових розглядів щодо Юлії Тимошенко та ряду колишніх українських чиновників, які перейшли в опозицію", - відзначається в повідомленні.

Франція в черговий раз закликає владу України припинити свавілля у функціонуванні системи правосуддя і дотримуватися принципів верховенства права та міжнародних зобов'язань.

Як відомо, 3 липня Європейський суд з прав людини оприлюднив своє рішення за скаргою Луценка, згідно з яким його затримання і арешт визнані такими, що порушують Європейську конвенцію про захист прав людини.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування