У Пшонки не бачать приводу оскаржувати справу Кучми

Четвер, 5 липня 2012, 08:08

Генпрокуратура отримала рішення Вищого спецсуду у справі екс-президента Леоніда Кучми і не бачить підстав для його оскарження.

Про це повідомила керівник прес-служби Генпрокуратури Маргарита Велькова, передає "Інтерфакс-Україна".

"ГПУ офіційно отримала рішення вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. 27 червня суд постановив залишити без зміни рішення Печерського райсуду та апеляційного суду, які визнали незаконність порушення кримінальної справи стосовно Кучми", - розповіла Велькова.

"Вищий спецсуд також відмовив у задоволенні касаційної скарги Генпрокуратури на скасування її постанови про порушення кримінальної справи стосовно Кучми", - зазначила глава прес-служби відомства.

Велькова також заявила, що Генпрокуратура не бачить підстав та інструментів для оскарження цього рішення.

"Генеральна прокуратура не бачить правових підстав і юридичних інструментів для оскарження цього рішення", - сказала керівник прес-служби.

Як відомо, кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року.

Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

13 грудня 2011 року Печерський райсуд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури.

Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News