Будь-які дострокові вибори поки нереальні - експерт

Четвер, 5 липня 2012, 09:47

Заява президента про можливість дострокових виборів у Верховну Раду є психологічним пресингом і не підкріплено юридично.

Таку думку висловив директор центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко в коментарі Комерсант-Україна.

"Опозиція не може забезпечити ні дострокові вибори президента, ні вибори в парламент, як не може й президент оголосити дострокові вибори у Верховну раду, оскільки для цього немає прямих юридичних підстав", - заявив Фесенко.

"Ще один мінус у заліковій книжці у вигляді порушення Конституції навряд чи потрібний Віктору Януковичу. До того ж немає сенсу смикатися, адже 30 липня й так починається виборча кампанія",- додав він.

В опозиції визнають, що не сподіваються на те, що дострокові вибори президента можливі.

"Ви ж прекрасно розумієте, що фраза про те, що ми будемо вимагати дострокових президентських виборів - це не більш ніж політичний хід", - відзначив у бесіді з виданням заступник глави фракції НУНС Тарас Стецьків.

"Це питання не стоїть в практичній площині, оскільки правових механізмів немає, а Віктор Янукович не був помічений у добровільному бажанні здати повноваження", - додав він. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News