Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: Янукович оголосив війну. Збирайтеся і боріться

Четвер, 5 липня 2012, 14:38

Юлія Тимошенко закликає громадян прийти до "Українського дому" у Києві та захищати українську мову та суверенітет батьківщини.

Про це йдеться в її листі з лікарні "Укрзалізниці" у Харкові, оприлюдненому сайтом Тимошенко.

"Всі, хто має можливість, збирайтеся біля Українського дому – на лінії фронту за Україну!", - закликає з ув’язнення екс-прем’єр та лідер партії "Батьківщина".  

"Ганебне голосування 3 липня у Верховній Раді за так званий "мовний" законопроект показало, що Янукович оголосив війну вже не опозиції і не окремим демократичним цінностям, а незалежній Україні як такій", - заявляє вона.

"Він кинув виклик цілій нації", - вважає Тимошенко. 

За її словами, всі, хто зараз знаходиться біля Українського дому, "як ті легендарні хлопці під Крутами, тримають незалежність та наше майбутнє у своїх серцях".

"Я з вами. Боріться", - наголошує Тимошенко і висловлює жаль, що фізично не може бути зараз під "Українським домом".

Лідер "Батьківщини" переконана, що рідна мова – це "останній бастіон", який не можна здавати.

"Сьогодні не можна відступатися, бо питання рідної мови – це не умовна смуга, за яку можна мовчки відповзти та стерпіти ще раз. Рідна мова – це залізобетонна стіна, останній бастіон, межа, за які відступати не можна, бо далі – тотальна пустеля", - пише вона. 

За її словами, закон від 3 липня – "це не закон про мову, це закон про їхню (влади) підлість та негідність, про відсутність у них честі та гідності, це закон про тимчасове право мерзотників на глум – не більше". 

"Україна долала і не таких ворогів, як Янукович, проходила і не через такі випробування, як Партія регіонів. Бо можна кинути за ґрати громадянське суспільство та опозицію, але неможливо ув’язнити українську мову і культуру", - наголошує Тимошенко. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування