Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін каже, що адвокат Луценка Генпрокуратурі не цікавий

П'ятниця, 6 липня 2012, 10:47

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін спростовує, що дав доручення порушити справу відносно адвоката Олексія Баганця й заарештувати його.

Це випливає з його коментаря газеті "Комерсант-Україна" до заяви захисника екс-голови МВС Юрія Луценка.

Баганець із посиланням на знайомого в Генпрокуратурі розповів: "Рішення Європейського суду з прав людини (у справі Луценка) викликало величезне роздратування в керівництва ГПУ, і нібито на якійсь нараді Ренат Кузьмін дав команду порушити у відношенні мене кримінальну справу й заарештувати".

Кузьмін пояснив виданню, що з минулого тижня він перебуває у відпустці.

"І про рішення Європейського суду з прав людини дізнався, перебуваючи за межами Києва. І тому фізично жодних засідань у Генпрокуратурі я проводити не міг", - заявив він.

"Я відповідаю за розслідування особливо важливих справ, і мені складно припустити, що хтось, крім самого пана Баганця, вважає його важливою фігурою, якою міг би займатися центральний апарат Генпрокуратури", - сказав перший заступник генпрокурора.

Кузьмін не виключає, що заяви Баганця пов’язані з наближенням виборів.

"Скоро почнеться виборча кампанія, і я припускаю, що знайдеться багато охочих оголосити себе жертвою режиму", - зазначив він.

Кузьмін також заявив: "Саме пан Баганець після перемоги "помаранчевих" був спрямований прокурором у Донецьку область, і це йому треба адресувати всі питання про порушення замовлених справ".

"У цілому мені вся ця історія неприємна, скоро моїм прізвищем будуть дітей лякати", - сказав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування