Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганські депутати: В Україні принижують мільйони російськомовних громадян

П'ятниця, 6 липня 2012, 14:51

Депутати Луганської облради виступили на підтримку мовного закону, прийнятого у вівторок Верховною Радою.

Відповідну заяву вони прийняли на позачерговому засіданні Луганської облради, повідомляє прес-служба обласної Партії регіонів.

"Ми, депутати Луганської облради, вважаємо: усі, хто виступає проти Закону "Про основи державної мовної політики", по суті - проти України. Проти того, щоб вона жила й розвивалася відповідно до демократичних принципів", - вважають вони.

"Ми вважаємо, що закон про засади державної мовної політики має набути чинності й покласти край будь-яким спекуляціям навколо "мовного питання" в Україні", - сказано в заяві.

"Всі провокації, організовані націоналістами з метою загострити політичне протистояння, поляризувати суспільство, розділивши його на "своїх" і "чужих", мають бути негайно припинені", - говориться в заяві.

"Всі провокатори мають понести передбачене вітчизняними законами покарання за те, що безсовісно сіють ненависть", - вважають в облраді.

"В Україні не просто принижують мільйони російськомовних громадян, обвинувачують їх у відсутності патріотизму, але й у принципі відмовляють нам у праві захищати свої інтереси... ми побачили - опоненти готові на все, щоб не допустити рівноправності всіх громадян", - стверджується в заяві.

Вони також вважають, що закон повністю відповідає європейським нормам, "яким ці самі псевдодемократи завжди декларували свою прихильність".

Закон, на їхню думку, "надає рівні мовні права всіх, хто створював і хто будує незалежну, демократичну Україну". "Схвалений авторитетними європейськими експертами, цей документ ні словом не зменшив значимість української мови, яка була, є й залишається єдиною державною в Україні", - говориться в заяві.

"Закон лише розширив права інших національних мов (не тільки російської - татарської, румунської й інших) у тих регіонах, де масово проживають їхні носії. Для останніх, до речі, володіння українською не перестало бути обов'язковим!" - додали депутати.

Заява депутатів облради була поширено прес-службою Луганської обласної організації Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування