Ющенко молить забути про образи і зберегти країну

Субота, 7 липня 2012, 13:47

Екс-президент, лідер "Нашої України" Віктор Ющенко закликає демократичні сили об’єднатися заради захисту всього українського та незалежності держави.

Про це він заявив на форумі демократичних сил, де заявили про своє об’єднання "Наша Україна", УНП та КУН.

Ющенко зауважив, що в державі піддається анафемі все українське.

"Все, що називається словом "українське" сьогодні знаходиться під анафемою - твоя мова, твоя культура, твоя книжка, фільм, твоя церква", - сказав він.

Політик підкреслив, що демократичні сили мають забути про образи, непорозуміння, і не допустити розколу країни, який також сьогодні нав’язується.

Екс-президент зауважив, що питання мови, питання церкви, які порушуються в країні, це реалізація антиукраїнського плану з ліквідації української незалежності.

За словами Ющенка, найбільш актуальним гаслом для України має бути гасло: "Збережемо Україну".

"Ми не хохли, ми не малороси, ми – нація, яка може дати відповідь на будь-яке внутрішнє питання розвитку, тільки не треба нам творить протистоянь", - сказав Ющенко.

"Нам пропонують... план русифікації, де національна мова не потрібна. Зрештою, нам пропонують концепцію деукраїнізації", - сказав він.

Екс-президент назвав ухвалення закону "Про основи державної мовної політики" "знущанням і цинізмом".  

"Якщо ти хочеш зберегти Україну, перш за все, збережи мову", - підкреслив він.

Політик зазначив також, що в політиці не буває пауз: "Якщо ви відмовляєтеся від європейського курсу, то вам принесуть московську політику, московську залежність, звідки завжди йшло наше приниження, втрата нашої незалежності".

УНІАН, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування