Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров: будемо споживати стільки газу, скільки потрібно

Субота, 7 липня 2012, 16:26

Прем'єр Микола Азаров заявляє, що країна споживатиме стільки російського газу, скільки необхідно для ЖКГ, народного господарства та підготовки до зими.

Про це він сказав в суботу в селі Джерельне (Сімферопольського району), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо споживати стільки газу, скільки треба для нашої житлово-комунальної галузі, народного господарства та підготовки до зими, і ні на один мільярд більше. А та цифра, яка була закладена в цьому скандальному контракті (газовий контракт від 2009 року), нехай вона буде на совісті того, хто з української сторони підписав контракт", - заявивши Азаров.

У той же час, прем'єр висловив переконання, що Україна зможе домовитися з РФ щодо обсягів закуповуваного російського газу.

"Розберемося. Мають бути 12 липня переговори з російською стороною на рівні президентів. Нещодавно у мене були переговори з моїм російським колегою. Знайдемо ми спільну мову з усіх питань. Так що не треба переживати", - сказав Азаров.

Як повідомлялося, більш низький обсяг закупівлі газу Україні, ніж передбачено чинним контрактом з "Газпромом", і навіть нижче зобов'язань по take-or-pay, став каменем спотикання "Газпрому" і "Нафтогаз" уже в поточному році.

"Нафтогаз" в минулому році також заявив про намір закупити 27 млрд куб. м газу з урахуванням контракту на 52 млрд куб. м газу і take-or-pay в обсязі 41,6 млрд кубометрів газу.

"Газпром" не погоджується на зниження обсягів закупівлі, вважаючи, що "Нафтогаз" надіслав заявку не вчасно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...