Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі "олені" вигукували: "Теперь нас будут гнобить по-русски"

Неділя, 8 липня 2012, 19:21

В Одесі з десяток молодих людей у масках оленів пройшли Дерибасівською на знак протесту проти ухвалення законопроекту про засади державної мовної політики.

Як повідомляє "5 канал", у руках активісти тримали гротескні плакати та портрет президента із золотими унітазами замість орденів.

Тут і далі фото maidan.org.ua 

Під час ходи люди вигукували: "Нас гнобили на українській мові – тепер нас "будут гнобить по-русски".

 

За словами учасників акції, вони не підтримують новий мовний закон і вимагають від президента його не підписувати.

"Ми як російськомовні громадяни Одеси хочемо показати, що ми не підтримуємо ухвалення законопроекту 9037 в другому читанні", - сказала одна з учасниць акції.

 

"Ми хочемо показати, що за Партію регіонів після ухвалення цього законопроекту можуть голосувати тільки справжні олені", - додала вона.

"Олені" – це мем в інтернеті, який означає людину-русофіла, яка дуже страждає від утисків прав російськомовних в Україні. Дуже страждають олені, весь час волають про обмеження російської мови", - пояснив інший учасник ходи.

 

Як повідомляє сайт "Майдан", під час акції опівдні були висунуті пропозиції:

1. Ввести бандитську "феню" регіональною мовою в держустановах відповідно до законопроекту "Про засади державної мовної політики": "Адже там більш ніж 10% вважають цю мову рідною".

2. Прийняти програми розвитку "фені" в регіонах: Точніше, тут скоріше мова про те, щоб просто розсекретити діючі з 2010 року програми з розвитку "фені".

3. Забезпечити можливість канонічної освіти за поняттями – при наявності охочих, відкривати в школах класи з мовою навчання – "фенею".

4. Прирівняти відсидку у в’язниці до університетської освіти, і судимість – до посади професора. Причому за кожну судимість додавати до звання професор ще одну букву "ф".

5. Ввести орден золотого унітазу як вищу нагороду оленячої Малоросії. Оскільки герої Західної України оленів обурюють – "ввести нових героїв, з яких бере приклад хоча б еліта нашої країни": "На підставі постійних новин про витівки представників влади та їхніх дітей ми зробили висновок, що кращий претендент на орден золотого унітазу – Андрій Чикатило".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування