"Регіонал" не бачить кризи і готовий спати на розкладачці за мову

Неділя, 8 липня 2012, 23:47

Депутат від Партії регіонів Олег Надоша вважає, що в Україні немає парламентської кризи, а мовну проблему штучно створили опозиціонери.

"Я вважаю, що на сьогоднішній день кризи ніякої немає в парламенті", - сказав він у ефірі програми "РесПубліка з Анною Безулик" на "5 каналі".

"Розмова про неї сьогодні вигідна лише опозиції для того, щоб виправдатися перед тими людьми, яких вони закликали на Майдани – в кінці-кінців розвернулися до них всі одним місцем і роз’їхалися собі на канікули", - заявив "регіонал".

Він також зазначив, що лідер об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк свого часу сам підтримав внесення законопроекту "Про засади державної мовної політики" в порядок денний Верховної Ради.

"7 лютого за внесення цього закону в порядок денний голосував сам Яценюк. Потім, правда, виправдовувався в різний чин. Але вчора на одній із програм він визнав, що все ж таки він голосував за внесення цього проекту в порядок денний", - сказав Надоша.

За словами "регіонала", на акціях протесту проти ухвалення мовного законопроекту "ми бачили лише прапори різних політичних сил і апломб, з яким опозиціонери почали розказувати, що йде утиск укрАїнської мови, що начинається наступ взагалі на все українське, що другою державною повинен стати російський язик…".

"Хоча в законі жодного слова нема про те, що другою державною мовою буде російська, жодного спомину навіть немає про російську мову, є лише про мови національних меншин", - наголосив Надоша.

"Те, що вони вчора об’явили, що закон не підписаний і тому закінчується ця акція, – це я не знаю, для кого було зроблено. Ті люди, які залишилися під національними прапорами голодувати, виражати свій протест, - можна перед ними зняти шляпу. Вони просто були введені в оману цими опозиціонерами", - вважає він.

"Дай Боже їм швидше прочитати цей закон і швидше зрозуміти його букву, і зрозуміти, що відбувається в країні…", - додав "регіонал".

Надоша також запевнив: "Якщо буде іти наступ на державну мову, на українську мову, то дуже багато депутатів з Партії регіонів вОзьмуть свої розкладачки і підуть рядом під цей Український дім ночувати і протестувати".

"Я, власне, сам вважаю, що єдина мова повинна державна бути – це українська мова", - заявив він.

У свою чергу, опозиційний депутат Андрій Шкіль вважає, що мовний законопроект спричинив парламентську кризу.

Він також зазначив, що хоча акції протесту не такі вже численні, їх вистачило для того, щоб спікер Володимир Литвин подав у відставку, а президент Віктор Янукович скасував свою підсумкову прес-конференцію.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування