Яценюк вважає, що до 31 липня стояти під сонцем не варто

Понеділок, 9 липня 2012, 20:52

Парламентська більшість спробує домогтися підписання закону "Про засади державної мовної політики" 31 липня, під час позачергової сесії Верховної Ради.

Про це заявив глава ради об'єднаної опозиції Арсеній Яценюка в ефірі телеканалу ТВі.

"У нас була політична місія: захистити і не дати можливості знищити українську мову. На цьому етапі ця політична місія виконана. До того моменту доки не буде скликано позачергове засідання Верховної Ради України, закон підписаний не буде", - зазначив він.

"Ми знаємо про те, що 31 числа буде позачергова сесія, і от тоді, 31 числа треба збиратися. Я шаную позицію цих людей. Вони мають право на громадянський протест, і те, що треба було допомогти, ми допомогли", - розповів Яценюк.

Депутат додав, що "моє завдання сьогодні - це підтримати протест 31 числа, до 31 числа тримати 2 чи 3 тисячі людей на вулиці, біля будинку, який не несе жодного навантаження, на жарі 40 градусів, в мене є питання".

Як відомо, під Українським домом в Києві продовжується акція протесту на захист української мови, її очолюють громадські активісти.

Акція розпочалася 3 липня, в день коли Верховна Рада проголосувала за "мовний" закон. 6 липня представники опозиції завершили свою участь в акції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News