Росіяни поки не отримали пропозицій поставити камери на українських дільницях

Четвер, 2 серпня 2012, 14:01

Російська компанія "Сітронікс", яка встановлювала веб-камери на виборах президента Російської Федерації не отримувала пропозицій щодо оснащення українських дільниць.

Про це заявив в коментарі агентству Слідство.Інфо  речник українського представництва компанії "Сітронікс" Віталій Мухін.

"Ми готові брати участь у цьому проекті. Якщо нам запропонують. Але жодних пропозицій ми досі не отримували", - сказав Мухін.

Раніше про залучення росіян заявили народний депутат Валерій Коновалюк та голова ЦВК Володимир Шаповал.

При цьому Мухін додав, що такі роботи не внесені в технічні плани компанії, а її спеціалісти навіть не робили жодних розрахунків вартості.

Не зміг обґрунтувати кінцеву вартість встановлення веб-камер на українських дільницях і автор самого законопроекту – народний депутат Владислав Забарський (Партія Регіонів).

На питання Слідства.Інфо, яким чином в законопроекті з’явилась цифра в 993.6 млн.грн, Забарський відповів, що консультувався зі знайомими спеціалістами. На прохання показати розрахунки, які йому надали ці спеціалісти або повідомити їх контакти, Забарський відповів відмовою.

Також депутат не зміг точно назвати ціну веб-камер, закладених в кошторис, сказавши: "Приблизно двісті доларів". Заперечення про те, що середня вартість веб-камер в Україні становить від 200 до 600 гривень, Забарський відкинув, заявивши: "Так що мені тепер порахувати і сказати, що я помилився? Це моє право законодавчої ініціативи. Я запропонував, парламент підтримав. Краще слідкуйте за тим, як ці гроші витрачатимуться!"

Нагадаємо, компанія "Сітронікс" контролюється російським мільярдером Володимиром Євтушенковим. Бізнесмен володіє також мобільним оператором "МТС" та є одним з керівників товариства мисливців та рибалок "Кедр".

Цей закритий мисливський клуб зареєстрований за адресою резиденції Віктора Януковича в Межигір’ї та взимку отримав в користування майже 9 тисяч гектарів елітних лісових угідь в Криму, включно з мисом Аю-Даг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування