Азаров обіцяє стабільну гривню

Четвер, 2 серпня 2012, 15:19

Прем'єр Микола Азаров запевняє, що після виборів гривня не обвалиться.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС Україна, відповідаючи на запитання, чи вдасться стримати падіння гривні у нинішній економічній ситуації.

"Ви де живете взагалі? В Україні чи ні? Мені вже набридло відповідати на ці питання. Падіння гривні почали пророкувати різні оракули, не встиг я зайти в цей кабінет.
Ніяких причин для девальвації гривні зараз немає", - запевнив прем’єр.

Він відзначив, що Україна дійсно, не отримує кредитів від МВФ, але однаково здатна отримати позику.

"Ми, наприклад, вийшли на ринок не так давно і розмістили свої облігації, так звані євробонди. І отримали 2 мільярди доларів кредиту", - навів приклад Азаров.

"Другий чинник: ми добиваємося зменшення негативного сальдо нашого платіжного балансу. За рахунок чого? За рахунок того, що максимально прагнемо відмовитися від придбання дорогого російського газу. Ви знаєте, що ми на 10 мільярдів кубометрів зменшили споживання газу. А що таке 10 мільярдів? Це 4,5 мільярда доларів", - додав він.

Прем'єр висловив переконання, що Росія потім не виставить Україні рахунок як штрафні санкції за недобір газу.

"Ну нехай виставляє. Я думаю, що не виставить. З Росією є певні домовленості, ведуться постійні переговори про перегляд контракту. (Поки) не виставляє ж. Ми ж уже не перший рік ведемо скорочення закупок газу", - сказав він.

На зауваження, що уряд так само не вперше веде переговори про перегляд контрактів і поки що цього не добився, Азаров випалив: 

"Ну, от скажіть "спасибі" політику, який уклав ці контракти. Вона так його виписала, що Україні безправна, що вона не має права сама вийти з договору. Ось 10 років – і будь здоров, виконуй цей контракт". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування