Лутковська похвалилась, що вже скористалась рішенням Євросуду по Луценку

Четвер, 2 серпня 2012, 15:39

Омбудсмен Валерія Лутковська заявляє, що вже використала у своїй роботі рішення Європейського суду з прав людини про визнання порушень прав екс- голови МВС Юрія Луценка.

Про це вона заявила в четвер на прес-конференції, передає УНІАН.

"Маю зазначити, що у своїй діяльності рішення у справі Луценка, навіть не дивлячись на те, що воно не набуло статусу остаточного, вже використала під час підготовки подання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності одного із суддів, який практично повторив ті самі обставини стосовно іншої людини, які були підставою для констатації Європейського суду з прав людини щодо Луценка", - сказала Лутковська.

При цьому Омбудсмен наголосила, що виконання рішення ЄСПЧ є компетенцією уряду, й стратегія виконання цього рішення буде розроблена після набуття ним остаточного статусу.

Також Лутковська повідомила, що у п'ятницю, 3 серпня, двоє її представників будуть присутні на судовому засіданні у справі Луценка.

Як повідомлялося, 3 липня ЄСПЛ виніс рішення, яким визнав арешт і утримання під вартою Ю.Луценка такими, що порушують права людини.

Крім того, суд ухвалив рішення про виплату українською владою 15 тис. євро як компенсації за моральну шкоду. 3 липня Уповноважений у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький заявив, що розпочав підготовку клопотання для оскарження рішення у справі "Луценко проти України" у Великій палаті Європейського суду з прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News