Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДАІшників на відео можна знімати завжди

Четвер, 2 серпня 2012, 19:37

Співробітників ДАІ, під час виконання ними службових обов’язків, можна знімати завжди.

Про це повідомив заступник начальника управління ДАІ Володимир Резніков в ефірі телеканалу ТВі.

"Та дурниця, яка з'явилася на окремих інтернет-сайтах, бо це дійсно дурниця - вільне трактування окремих норм законодавства", - заявив він, коментуючи інформацію про те, що ДАІшників не можна буде знімати на відео.

"Жоден нормативний законодавчий акт не забороняє будь-якій людині знімати, під час несення служби, співробітника ДАІ", - розповів Резніков.

"Будь-хто може вільно знімати співробітника міліції, співробітника ДАІ, якщо такі співробітники здійснюють свої функціональні обов’язки, не в рамках оперативно-розшукової діяльності", - пояснив він.

При цьому Резніков додав, що "співробітники ДАІ взагалі не є суб’єктами ОРД, тому жоден співробітник ДАІ, коли він виконує свої функціональні обов’язки, він же виконує їх гласно і публічно".

"Його можна знімати завжди, але за одної умови, щоб під час зйомки, та особа, яка здійснює цю зйомку, не перешкоджала виконання ним своїх обов’язків", - уточнив він.

Представник влади також додав, що в разі якщо ДАІшник попросить ретушувати його обличчя на відео, журналіст має виконати це прохання.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування