Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політ Януковича на похорон і назад у відпустку профінансували з бюджету

Четвер, 2 серпня 2012, 19:41

Адміністрація президента підтверджує, що переліт президента Віктора Януковича з Криму до Києва на похорони Богдана Ступки здійснювався чартерним літаком за бюджетні кошти.

Про це ідеться у відповіді Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації на запит "Української правди".

Як відомо, заради участі у похоронах Янукович перервав відпустку в Криму та на півдня повернувся до Києва.

"Переліт Президента України та супроводжуючих осіб 24 липня 2012 року за маршрутом АР Крим – Київ – АР Крим для участі в церемонії прощання з народним артистом Богданом Ступкою здійснювався літаком Державного авіаційного підприємства "Україна" Airbus A319CJ", - сказано у відповіді.

Водночас на Банковій не змогли повідомити, скільки коштував бюджету цей переліт.

"Ведення окремої статистики вартості кожного окремого перельоту з боку Державного управління справами відповідними нормативними документами не передбачене", - сказано у відповіді.

У адміністрації президента нагадали, що "загальна сума касових видатків" за послуги з авіаперевезень чартерами ДАП "Україна" чиновників адміністрації президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України у 2011 році склала 40 мільйонів 226 тисяч гривень.

Раніше публікувалися фотодокази того, що президент Фінляндії навіть у робочі відрядження літає рейсовим літаком, а британський прем'єр-міністр літав у відпустку бюджетними авіалініями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування