Правозахисники: Порушення ПДР кортежами - "бєспрєдєл"

П'ятниця, 3 серпня 2012, 14:35

Лише кортежі перших осіб та офіційних іноземних делегацій в супроводі машин ДАІ мають право на перекриття дорожнього руху.

Про це Українській правді повідомила представник Асоціації українських моніторів дотримання прав людини Марина Цапок.

Вона зазначила, що відповідне положення містить стаття 26-1 закону про дорожній рух. До перших осіб відносяться виключно президент, прем’єр та спікер Верховної Ради.

"В такому разі кортеж має бути у супроводі спеціальних машин ДАІ із увімкненими світловими чи звуковими сигнальними пристроями. Проїзд інших чиновників в будь-яких інших "кортежах" в загальному потоці машин із порушенням ПДР - це вже бєспрєдел", - підкреслила правозахисниця.

Вона також зазначила, що розділ 3 правил дорожнього руху передбачають окремі поступки, лише для водіїв транспорту, що виконує невідкладне службове завдання і має ввімкнені "мигалки".

"Згідно із ним лише водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання (швидка медична допомога, МНС тощо) можуть відступати від певних вимог правил за умови обов'язкового увімкнення проблискового маячка", - повідомила вона.

Як відомо, у четвер заступник начальника управління ДАІ Володимир Рєзніков заявив, що чиновники мають право порушувати правила дорожнього руху, якщо вони пересуваються у кортежі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...