Німеччина "привітала" Януковича з річницею ув’язнення Тимошенко

П'ятниця, 3 серпня 2012, 15:48

Німеччина нагадує Україні про необхідність забезпечення верховенства права та справедливих виборів Ради у зв'язку з річницею ув’язнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Німеччини, повідомляють Українські новини.

"Верховенство права, незалежність судової системи і вільні і справедливі парламентські вибори в жовтні мають вирішальне значення для подальшого наближення України до Європейського Союзу", - цитує МЗС заяву уповноваженого уряду Німеччини з прав людини Маркуса Ленінга з нагоди річниці ув'язнення Тимошенко.

Ленінг, як і раніше, вважає, що кримінальне переслідування Тимошенко і низки її соратників політично мотивоване, а правосуддя стосовно них вибіркове.

Німеччина продовжує сподіватися, що влада України забезпечить незалежність судової влади, а тим ув’язненим, які мають проблеми зі здоров'ям забезпечуватиметься необхідна медична допомога.

Ленінг підкреслює, що Україна підписала Європейську конвенцію з прав людини і зобов'язана негайно і неухильно виконувати її норми.

Влада Німеччини, за словами омбудсмена, продовжує уважно стежити за ситуацією зі справою Тимошенко.

Як відомо, Тимошенко знаходиться в ув'язненні з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив її до 7 років в'язниці за перевищення службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією в 2009 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування