Опозиція заявляє про переслідування кандидата в Донецьку

Субота, 4 серпня 2012, 11:49

Кандидат у Верховну Раду за мажоритарним округом № 41 у Донецьку від Об'єднаної опозиції Володимир Деркач пов'язує свій виклик у міліцію з політичною діяльністю.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Донецького відділення Об'єднаної опозиції, Деркача несподівано для нього було викликано на допит у Пролетарське районне відділення міліції м. Донецька.

"Я не розумію, в чому мене намагаються звинуватити. Начебто я когось побив, але перед іконами можу присягнутися, що нічого подібного не було. Проте на моє ім'я і ім'я моєї дружини одержана повістка, в якій нас викликають до начальника Пролетарського РВВС", - сказав Деркач.

У свою чергу в прес-службі Донецького міськвідділу міліції підтвердили, що Деркач був повісткою викликаний у Пролетарський райвідділ міліції для дачі пояснень, але абсолютно з об'єктивної причини.

"Підставою до виклику послужила заява жителя м. Донецька про завдання йому тілесних ушкоджень. Зараз проводиться дослідча перевірка за заявою, що надійшла", - пояснили в міліції.

Водночас прес-служба Об'єднаної опозиції заявляє, що після оприлюднення її списків проти Деркача було відкрито кілька сфабрикованих кримінальних справ.

В опозиції нагадали, що Деркач був активним учасником голодування чорнобильців у Донецьку і не погодився за гроші припинити відстоювати права громадян.

"Після цього проти нього була порушена кримінальна справа. Деркачу інкримінували підробку документів, які дозволили йому отримати статус потерпілого від техногенної катастрофи", - йдеться у повідомленні.

"Очевидно зрозумівши, що не вдасться зліпити справу про статус чорнобильця, влада вирішила порушити нову абсолютно безглузду справу, звинувачуючи опозиціонера у побитті якогось студена минулого місяця", - наголошують в опозиції.

На кандидата від опозиції постійно здійснюється психологічний тиск. Зокрема, серед ночі до нього приїжджали 7 працівників міліції, які, закривши дверний глазок, представлялися то сусідами, то сантехніками, і вимагали відкрити двері.

В Об’єднаній опозиції наголошують, що Деркач не має жодного відношення до цих кримінальних справ і є законослухняним громадянином, якого переслідують лише через його опозиційну діяльність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування