Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко вірить у "морально-політичний" запобіжник для "тушок"

Неділя, 5 серпня 2012, 16:53

Складання кандидатами у народні депутати від опозиції присяги стане певним запобіжником можливій появі парламентаріїв, які переходять до складу провладних фракцій.

Таку думку висловив заступник голови Верховної Ради, один із лідерів Об'єднаної опозиції Микола Томенко в неділю журналістам після підписання відповідної присяги, передає УНІАН.

"На жаль, від політичного поліцайства та від політичних зрадників Україна ХХ століття не може позбутися. Теоретично вони можливі завжди. Але ми сьогодні для того і робимо цей морально-політичний крок для того, щоб якщо і з’явиться якийсь політичний поліцай, щоб він не мав шансів зробити кар’єру в іншій політичний партії", - сказав він.

Томенко наголосив, що існування присяги, відеозапис підписання цього документу серйозно вдарить по кар’єрі тієї особи, яка захоче в якийсь момент зробити вибір на користь іншої політичної сили.

Він визначив, що у правовому сенсі підписання цього документу не матиме жодних наслідків, але "морально-політичний" аспект присяги є дуже важливим.

Як повідомлялося, у неділю кандидати у народні депутати від Об'єднаної опозиції підписали присягу, в якій, зокрема, взяли на себе зобов’язання у разі обрання вступити до фракції "Батьківщина" у парламенті та ані юридично, ані фактично не виходити з неї протягом всього скликання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування