Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Довести проживання Шевченка закордоном може бути проблемою

Неділя, 5 серпня 2012, 21:46

У законодавстві відсутній належний механізм надання офіційної інформації щодо проживання кандидата в депутати в Україні протягом останніх 5 років.

Про це заявив в ефірі каналу ТВі у неділю заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Справді, є конституційна норма щодо 5-річного строку проживання в Україні", - зазначив він.

"Але треба брати до уваги ще й інший факт: на жаль, у чинному законі відсутній належний механізм надання офіційної інформації щодо підтвердження чи спростування цих даних. І досить проблематично буде досить багато питань розв’язувати. Може, не випадково це в законі, я не знаю", - сказав Магера.

Коментуючи перспективи реєстрації кандидатом у депутати відомого футболіста Андрія Шевченка, заступник глави ЦВК зазначив, що на сьогоднішній день партія "Вперед – Україна!" ще не подала списків кандидатів для затвердження.

"Як тільки документи надійдуть, ми отримаємо можливість звернутися до міністерства закордонних справ, прикордонної служи, міністерства внутрішніх справ, зокрема відносно інформації щодо проживання останніх 5 років в Україні, а також відносно відомостей щодо судимостей", - сказав він.

Магера зазначив, що з моменту надходження заяви партії відносно реєстрації кандидатів ЦВК має 5 днів, щоб прийняти рішення щодо реєстрації або відмови в реєстрації цих кандидатів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...