Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іващенко впевнений, що його замовили "впливові негідники"

Понеділок, 6 серпня 2012, 08:58

Колишній в. о. міністра оборони Валерій Іващенко заявляє, що не є членом якоїсь політичної партії або руху й вважає справу проти себе помстою.

Про це Валерій Іващенко розповів в інтерв'ю виданню Комерсант-Україна.

"Я не є сьогодні членом якоїсь політичної партії, руху, громадської організації й ніколи не був їм у незалежній Україні", - заявив Іващенко.

"Сфабрикована щодо мене кримінальна справа має очевидний кон'юнктурно-замовний характер. Це переслідування - справа рук впливових негідників, які вміло помстилися мені за те, що в 2009 році я домігся їхнього вигнання з Міноборони, тим самим позбавивши цих ділків, що наживалися на дерибані ресурсів збройних сил України, найбільш ласої й прибуткової частини їхнього брудного бізнесу", - сказав він.

"Політичність" справі додали "найбільш Печерський суд у світі" і головуючий на процесі суддя Сергій Вовк, який, грубо порушуючи закони, Конституцію, Конвенцію про захист прав людини, організував відвертий жорстокий фарс і судилище - поглумився над моїми правами людини й громадянина, розтоптав їх", - заявив Іващенко.

"Суд позбавив мене й моїх захисників рівних можливостей на захист і справедливе правосуддя. На це не могли не відреагувати багато хто як в Україні, так і за її межами — і міжнародна громадськість, і правозахисні організації, а також мої друзі й знайомі, що знають мене як чесну й порядну людину", - додав він. 

Він також упевнений, що в Апеляційного суду немає іншого варіанта, крім як відпустити його на волю.

"Я розраховую на законне й справедливе рішення суду. В апеляційних скаргах я й мої адвокати досить аргументовано, мотивовано й конкретно обґрунтували не просто юридичну неспроможність вироку, але і його незаконність", - сказав він. 

"Приймаючи рішення, Печерський суд ґрунтувався — всупереч вимогам закону — виключно на досудових матеріалах", - підкреслив Іващенко. 

"Цьому є лише одне пояснення: у ході судового розслідування справи не підтвердилося жодне з висунутих мені обвинувачень, не були доведені ні мотив, ні намір, ні моя участь в інкримінованих мені злочинах. Якщо коротко — не була доведена моя провина",- упевнений він. 

Як відомо, Іващенко засуджений Печерським судом Києва до п'яти років тюремного ув'язнення. На 14 серпня призначений розгляд його справи в Апеляційному суді Києва.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування