"Газпром" визнав, що Україна не крала його газ у лютому

Понеділок, 6 серпня 2012, 12:42

"Газпром" констатував, що в лютому 2012 року в період двох екстремально холодних тижнів у Росії і Європі скорочення поставок російського газу за кордон не було.

Відповідні дані опубліковані в корпоративному журналі "Газпрому", пише президент East European Gas Analysis (США) Михайло Корчемкін у своєму Livejournal.

Так, у перші два тижні лютого експорт виріс. Щоправда, обсяги так і не досягли рівня середини січня, не говорячи вже про обсяги того ж періоду минулого року.

На графіку добових потоків через основний експортний термінал – Велке Капушани на кордоні України й Словаччини – видно, що експорт різко впав із 19 січня (231 млн. куб м) до 4 лютого (118 млн.) і перевищив рівень у 200 млн. куб м тільки 16 лютого, коли період екстремальних холодів уже закінчився.

Рівень 19 січня 2012 року взагалі так і залишився рекордним для цього року.

 
 

"Зате Україна ні в чому не винна. Але ж саме лютневі "забави" України були головним аргументом Міллера для прискорення будівництва "Південного потоку", - зазначає Корчемкін.

Він нагадує, що раніше "Газпром" і вище керівництво Росії "неодноразово змінювали свою думку з приводу зриву експортних поставок у лютому цього року".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...