Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС: обвинувачуваний у вбивстві Климентьєва – лише виконавець

Понеділок, 6 серпня 2012, 17:24

Головний обвинувачуваний у вбивстві журналіста Василя Климентьєва екс-співробітник харківського УБОЗу Андрій Козар розглядається правоохоронцями як виконавець злочину.

Про це начальник управління зв'язків з громадськістю МВС Володимир Поліщук повідомив "Телекритиці".

За словами Поліщука, в якості замовника розглядається інший підозрюваний, однак його ім'я не розголошується.

Мотивом вбивства Поліщук називає те, що Климентьєв писав матеріали, спрямовані проти самого Андрія Козара та його оточення.

"Климентьєв писав матеріали про людину, яка була близька виконавцеві. Поки що про нього зарано казати, але зараз працюють над тим, щоб з’ясувати, де він перебуває", - зазначив Поліщук.

За словами Поліщука, Козар працював у міліції з 1994 по 2004 рік, коли його було звільнено через порушення проти нього кримінальної справи.

Речник МВС також спростував слова депутата від НУНС Геннадія Москаля про те, що Козар був відновлений на роботі в УБОЗі тоді, коли міністром був Анатолій Могильов.

Поліщук запевняє, що правоохоронці довели факт вбивства редактора газети "Новий стиль" Климентьєва, однак його тіло ще не знайдене.

"Ніхто не сумнівається, що він вбитий", - зазначив він.

Поки що не розголошується офіційна версія обставин вбивства, а також інформація про те, на основі чого доведений факт вбивства журналіста.

Як відомо, 12 серпня 2010 року стало відомо про зникнення засновника і головного редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва.

15 серпня 2010 за фактом зникнення журналіста Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив карну справу за статтею "навмисне вбивство".

У березні 2011 року харківська міліція оголосила у розшук підозрюваних у справі двох чоловіків, які народилися в Первомайську Харківської області: Дмитра Уварова й Андрія Козара (1979 та 1977 років народження). 

2 серпня 2012 року начальник Слідчого управління МВС Василь Фаринник заявив про розкриття вбивства Климентьєва та назвав головного обвинуваченого – оголошеного в розшук колишнього співробітника Харківського УБОЗу Андрія Козара.

Окрім Козара підозрюються в причетності до вбивства ще двоє осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування