"Регіонал" заблокував роботу цілої міськради на Сумщині

Вівторок, 7 серпня 2012, 09:37

У місті Тростянець Сумської області практично перестали функціонувати міська рада та заклади культури.

Працівники змушені були піти у відпустки за власний рахунок, повідомляє УНІАН з посиланням на секретаря Тростянецької міськради Аліну Шацьку.

Причиною такою ситуації стала відсутність з 1 серпня 2012 року бюджетного фінансування з утримання цих закладів.

"Проблема виникла ще на початку року, коли районна рада силовим рішенням вилучила із міського бюджету більше 1 млн грн, що передбачалися на фінансування закладів культури міста, а районне фінансове управління, вилучивши понад 700 тис. грн, зменшило видатки на утримання апарату міської ради, яких вистачило лише на сім місяців", - сказала Шацька.

За її словами, звернення до обласної та районної влад поки що не дало жодних результатів.

Шацька зауважила, що за І півріччя цього року доходи міського бюджету були перевиконані, наявні кошти на рахунках.

Однак депутати міськради, які становлять більшість, утворену фракціями Партії регіонів, ВО "Батьківщина" та СПУ, зірвали п’ять сесійних засідань у липні та засідання у серпні, на яких передбачалося вирішити питання належного фінансування та забезпечення стабільної роботи органу місцевого самоврядування та закладів культури міста.

"Відтак, спостерігаючи таку зневагу та бездіяльність з боку частини депутатського корпусу, всі працівники міської ради з понеділка (з 6 серпня 2012 року) вимушені були піти у безкоштовні відпустки, а мешканці міста залишилися практично наодинці зі своїми проблемами", - зазначила вона.

У свою чергу міський голова Тростянця Юрій Бова повідомив, що у Тростянецькій міськраді відбудеться екстрене засідання виконкому, на якому будуть прийняті звернення до президента Віктора Януковича, прем’єра Миколи Азарова та голови Сумської ОДА Юрія Чмиря з проханням втрутитися в ситуацію.

"Губернатору Сумщини Юрію Чмирю ми вже направили факс-запрошення прибути завтра на сесію в Тростянець і подивитися, як "працюють" на благо міста депутати від Партії регіонів", - заявив він.

"Наголошую на цьому, тому що за блокуванням роботи міськради стоять депутат обласної ради від цієї політсили Микола Мірошниченко та прихильний до влади заступник голови райради, екс-"бютівець" Едуард Холодов, які особисто впливають на депутатський корпус Тростянецької міськради. Блокування роботи нашого органу місцевого самоврядування - це штучно створена ситуація перед виборами", - наголосив Бова. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...