На сайті Олімпіади виправили не всі територіальні помилки

Вівторок, 7 серпня 2012, 14:38

У Міністерстві закордонних справ констатують, що на офіційному сайті Олімпіади-2012 залишається неточна інформація в біографіях чотирьох російських спортсменів.

"Змін потребує інформація про 4 атлетів збірної Росії", - повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров на брифінгу у вівторок.

Він нагадав, що спочатку були допущені неточності в інформації про російських спортсменів, у зв'язку із чим посольство України у Великобританії кілька разів зверталося до організаторів Олімпіади й у Міжнародний олімпійський комітет із проханням внести корективи.

Така інофрмація містилась на сайті спочатку
Потім до відомостей деяких спортсменів були внесені поправки 

Дикусаров відзначив, що інформація про деяких російських спортсменів дійсно була виправлена, однак моніторинг показав, що в біографіях 4 атлетів залишаються неточності.

"Посольство України у Великобританії провело телефонну бесіду з керівництвом штабу Національного олімпійського комітету України в Лондоні із проханням донести нашу стурбованість у зв'язку із ситуацією оргкомітету Ігор з метою невідкладних кроків для виправлення ситуації", - підкреслив прес-секретар МЗС.

Спчатку Луцьк було віднесено до Росії 
А потім просто прибрали напис "rus", але не дописали, що Луцьк - це Україна 

Як повідомлялося, 15 липня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в біографічних даних деяких російських спортсменів на сайті Олімпіади-2012, які народилися на території України, поруч із назвою міста або регіону народження зазначено, що це Росія.

Штаб олімпійської делегації України направив офіційне звернення до організаційного комітету ігор ХХХ Літньої Олімпіади із проханням терміново внести поправки в ці помилкові біографічні дані.

Крім того, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко доручив українському посольству у Великобританії зв'язатися з організаційним комітетом Олімпіади для виправлення цих помилок.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування