Брати Капранови про вибори: Це мобілізація, бо війна вже прийшла

Вівторок, 7 серпня 2012, 15:03

Брати-письменники Віталій та Дмитро Капранови йдуть на вибори, бо вважають, що це мобілізація і остання можливість мирного розвитку подій в Україні.

Про це перші номери виборчого списку партії "Собор" заявили в інтерв’ю Gazeta.ua.

"Політика прийшла до нас сама. Це мобілізація і ніде від цього не дінешся", - каже Дмитро Капранов.

"Якщо зараз не спробувати вирішити все мирним шляхом, то не буде вже наступних виборів, або буде серйозне кровопролиття і втрата територіальної цілісності України. Тому що влада зараз закручує лещата і колись цей тиск рвоне", - переконаний він.

"Війна вже прийшла фактично в кожну хату", - додає Віталій Капранов.

Він зазначає: "Можна не брати участі в цій війні, умити руки, сказати: "Ця війна мені не подобається, вона не моя", - і піти. Але людина, яка цього не зробила, фактично вже опиняється в політиці. Чи то в списку, чи в спостерігачах. Як 2004 року, коли не було людей, які б не були в політиці".

За словами Віталія Капранова, мета їхньої участі у виборах – "донести до людей інформацію, що є отака несподівана й нетипова для України, навіть унікальна, ініціатива, коли партія поступається в списку всіма місцями на користь людей із громадським авторитетом".

"Сама така спроба заслуговує на повагу і на підтримку. Сподіваємося, що більшість людей, які знають, хто ми такі, нас підтримають. Ми свою позицію не зрадимо і кажемо, що йдемо в бій", - заявляє перший номер виборчого списку "Собору".

Його брат Дмитро, який іде другим номером (черговість визначали за алфавітом по імені), вважає: "Будуть великі підтасовки, фальсифікації і боротьба з ними тільки одна – явка виборців на дільниці. Наше завдання – мобілізувати людей".

"Ми перемогли масштабні фальсифікації 2004 року, коли на дільниці прийшли 29 мільйонів виборців. Цього разу очікується близько 20 – це катастрофа, бо влада намалює собі 300 місць у парламенті", - заявляє він.

За словами Дмитра Капранова, "Собор" готовий представляти інтереси тих, хто не знає за кого голосувати, тих, хто не довіряє Об’єднаній опозиції та "Удару" Віталія Кличка.

"Нашим дідам і прадідам, коли вони брали зброю і йшли в ліс, теж не було легко. Але ситуація сьогодні така, яка є. Наступних виборів може просто не бути", - наголошує його брат.

Віталій Капранов сподівається, що на жовтневих виборах "люди отямляться і станеться невеличке диво": "Влада і опозиція зайняті, вони там один одного мочать і прогледять нову силу, що втрутиться несподівано за допомогою людей".

"Ми сподіваємося, що це буде наша сила, але якщо не наша – то за неї і голосуватимемо. Має прийти нова сила, що стане каталізатором перегрупування, а може й руйнування цієї Верховної Ради", - каже він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...