Власенко запевняє, що Тимошенко силоміць вивезуть. Тюремник заперечує

Вівторок, 7 серпня 2012, 18:04

Екс-прем’єра Юлію Тимошенко силоміць планують вивезти з лікарні, де вона проходить курс реабілітації.

Про це у вівторок заявив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко на брифінгу перед Харківською лікарнею, передає УНІАН.

Він наголосив, що, за його даними, вивезення відбудеться найближчим часом, можливо, сьогодні.

"Із джерел в СБУ і в Генпрокуратурі ми отримали абсолютно чітку інформацію, що найближчим часом, можливо, сьогодні, Юлію Тимошенко силоміць вивезуть з лікарні "Укрзалізниця", - сказав Власенко.

За його словами, це буде зроблено всупереч всім рекомендаціям німецьких та українських лікарів для того, щоб "притягнути Тимошенко на судове засідання" і отримати другий вирок екс-прем’єру до розгляду справи Тимошенко у Європейському суді з прав людини.

Власенко наголосив, що у вівторок екс-прем’єр написала заяву на ім’я генпрокурора і керівника Качанівської виправної колонії з проханням підтвердити чи спростувати інформації про можливе вивезення, а в разі вивезення - повідомити, куди планується її вивезти.

Відповідаючи на запитання про те, чи народні депутати планують блокувати вивезення Тимошенко з лікарні, захисник сказав: "Ми розглядаємо різні варіанти".

Як відомо, у вівторок вранці з лікарні "Укрзалізниці" була вивезена співкамерниця Тимошенко.

У свою чергу начальник Качанівської колонії Іван Первушкін, коментуючи можливість перевезення Тимошенко, він сказав: "У мене такої інформації немає, і немає підстав для цього".

Він зазначив, що для перевезення Тимошенко необхідний відповідний висновок лікарів, повідомляють "Українські новини".

Крім того, керівництво колонії продемонструвало лікарям кімнату для відеоконференцій, обладнану в тому ж корпусі і на тому ж поверсі, де до приміщення в лікарню перебувала Тимошенко.

У кімнаті знаходиться плазмовий екран, а також столи для підсудного і при необхідності його захисників.

За словами Первушкіна, кімната обладнана в березні-квітні.

"Тут вже проведено 2 засідання з апеляційним судом, які пройшли нормально", - сказав Первушкін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування