Тимошенко вимагає від Пшонки пояснити, що з нею буде

Середа, 8 серпня 2012, 10:11

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вимагає пояснити плани припинення її лікування та силового переміщення з лікарні у в'язницю, а потім – до суду.

Про це йдеться в її зверненні до генерального прокурора Віктора Пшонки та начальника Качанівської колонії Івана Первушкіна, повідомляє сайт Тимошенко.

"Юлія Тимошенко сьогодні написала заяву на ім'я генерального прокурора Пшонки та начальника Качанівської колонії Первушкіна, описала ситуацію і ту інформацію, яку ми отримали про її силове переміщення. Таку заяву передано. Ми чекаємо відповіді", - сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

Він уточнив, що в своїй заяві Тимошенко вимагає від керівництва Генпрокуратури і колонії підтвердити або спростувати інформацію про плани її переміщення, а в разі підтвердження цієї інформації – повідомити, куди і на якій підставі її планують перевезти.

"Крім того, Юлія Тимошенко також запитала, чому не забезпечується виконання рекомендацій німецьких лікарів, які підтверджені висновками міжнародної комісії, а також висновками міністра охорони здоров'я з лікування упродовж восьми тижнів без штучного створення стресових ситуацій", - додав він.

"Не закінчивши лікування, не можна людину вивозити з медичної установи", - підкреслив Власенко.

За його словами, сьогодні практично підтверджені підозри щодо планів влади припинити лікування Тимошенко і силою доставити її до суду 14 серпня.

"Він зазначив, що 7 серпня з ранку вивезли сусідку по камері Тимошенко "в невідомому напрямку".

"Її вивезли не в Качанівську колонію. Де вона зараз знаходиться невідомо. Її вивезли за півгодини, її зібрали швидко і відвезли", - додав Власенко.

За його словами, це "абсолютно чітко підтверджує план влади силою, застосовуючи грубу фізичну силу, притягти, не долікувавши Юлію Тимошенко, в суд, щоб прискорити розгляд справи за сфабрикованими звинуваченнями" до того, як Європейський суд 28 серпня розпочне свої слухання по справі Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...