Опозиція, Тягнибок і Кличко обіцяють згадати "язык" Януковичу, як будуть у владі

Середа, 8 серпня 2012, 18:46

Президент Віктор Янукович, який підписав "мовний" закон, узяв на себе персональну відповідальність за брутальну зневагу до Конституції та законів України.

Про це заявив лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, коментуючи підписання закону про засади державної мовної політики.

"Цим підписом Янукович засвідчив, що саме він є замовником і основним автором антиукраїнського "мовного" закону, а калєснічєнки-ківалови, як і їхні попередники - єфремови-сіманєнки, були лише ширмами, за якими Банкова реалізовувала свою українофобську політику", - зазначив він.

Тягнибок вважає, що підписом під "мовним" законом Янукович "остаточно перекреслив себе як гаранта Конституції, адже закон є антиукраїнським не лише за своєю суттю, але й формально грубо суперечить Конституції, регламенту Верховної Ради та іншим законодавчим актам".

"Для всіх має бути очевидним, чому нашими першими кроками в парламенті буде не лише скасування цього та інших ганебних антиукраїнських законів, але й ухвалення закону про імпічмент президента і застосування цієї процедури щодо Віктора Януковича", - цитує лідера прес-служба партії.

В свою чергу в партії "Батьківщина" також заявили, що "грубі порушення Конституції та регламенту Верховної Ради на всіх стадіях псевдорозгляду цього проекту не залишають сумніву в його юридичній нікчемності".

"Цей так званий закон не може набути чинності, тому що насправді його не ухвалювали ані в першому, ані в другому читаннях. Його не мали права скріплювати підписами ані Литвин, ані Янукович", - уточнили в прес-службі партії.

"Для Януковича важливіше утримати падаючий рейтинг Партії регіонів, ніж національна єдність і державна мова. Він пішов на черговий злочин і підписав цей так званий закон, породжений тотальним беззаконням та нехтуванням Конституцією", - йдеться в повідомленні.

"Нова демократична більшість скасує цей закон та інші антидержавні закони і притягне Януковича та Литвина до відповідальності за наругу над Конституцією і державною мовою", - пообіцяли в "Батьківщині".

Партія "Удар" Віталія Кличка вважає заяви про можливі зміни до закону про мовну політику передвиборною спекуляцією Партії регіонів.

"Всі розмови про те, що у вересні президент нібито внесе поправки до закону, є ні чим іншим, як передвиборною спекуляцією. Замість того, щоб пропонувати конкретні кроки щодо виправлення ситуації в країні, Партія регіонів знову зачіпає чутливі для громадян теми", - зазначають в партії.

Крім того, "Удар" заявив, що в парламенті буде домагатися відповідності мовної політики стандартам демократичних країн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...